zondag 17 augustus 2014

DIY | Starbucks Chocolate Java Chip Frappuccino

Hi iedereen,

Ik postte gisteren een foto op Instagram, waarin ik mijn zelfgemaakte Starbucks Chocolate Java Chip Frappuccino liet zien. Ook stelde ik de vraag of jullie hier een DIY van wilden. De meerderheid stemde hier mee in, dus dat is wat ik jullie vandaag ook laat zien.. U ready for this?



________

Ingrediƫnten:

- Een beker of mok waar je later je Starbucks in kan doen
- Vers gezette, zwarte koffie (950 ml, tenzij je het alleen gaat drinken)
- Een blender
- Ijsblokjes
- Chocoladesaus
- Chocolade chips of een chocolade reep (Als je hiervoor een chocolade reep gaat gebruiken, moet je er wel voor zorgen dat ie hard/koud genoeg is, anders kan dit later gaan smelten in de blender.)
- Slagroom
- Suiker
- Melk 

________

STAP 1:

- Zet als eerste de koffie. Zorg dat er verder niks speciaals in de koffie gaat, het is dus alleen heet water en koffie poeder. (LET OP: In deze koffie gaat er dus geen suiker en/of melk in)

Als je dit vervolgens hebt gedaan, laat het dan minimaal 30 minuten koud worden in de koelkast.

STAP 2:

Alles hangt eigenlijk af van de koffie. Dus zodra de koffie koud genoeg is, pak je de blender en haal je alle hier bovenstaande ingrediƫnten erbij.

STAP 3:

Vul de blender tot de helft vol met ijsblokjes en voeg vervolgens de koffie erbij toe. Daarna voeg je er melk bij toe.

Het is moeilijk voor mij om te zeggen wat de hoeveelheid hiervan moet zijn, ik doe het er namelijk gewoon op gevoel in. Hou je meer van koffie? Dan doe je er wat minder melk in. Hou je juist niet van de koffie smaak? Voeg dan juist wat meer melk toe, voor een wat romerige smaak.

STAP 4:

Vervolgens voeg je er als laatste nog een paar eetlepels suiker bij en doe je de chocolade stukjes er ook in. Daarna giet je er chocoladesaus overheen (niet al te weinig, maar ook niet al te veel) en ben je klaar om te gaan blenden!

STAP 5:

Zet de blender aan op de hoogste stand en laat de Frappuccino minstens 30 tot 45 seconden blenden. Zorg er wel voor dat alle ijsblokjes goed geblend zijn, maar dat de Frappuccino er niet te waterig van wordt.

STAP 6:

Als je alle stappen van 1 t/m 5 hebt toegepast, pak dan je beker(s) erbij en doe driekwart van de Frappuccino in je beker. Als laatste doe je er nog wat slagroom overheen en om het nog wat lekkerder maken giet je er chocoladesaus over, voor een mooie en lekkere topping.

_____



Dit was tot zover alles wat je moet weten om een lekkere, homemade Starbucks Chocolate Java Chip Frappuccino op tafel te zetten!

Ik hoop dat jullie hier iets aan gehad hebben en mocht je dit recept na willen maken, gebruik dan de hashtag #passionforfashionnl op Instagram bij jou foto, zodat ik het eindresultaat ook terug kan zien! :-)

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog post!

XOXO,

Passionforfashion

Geen opmerkingen:

Een reactie posten